Tablet vergelijking: Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus vs. Tab 2 (7.0) vs. Tab 7.7

0

Samsung is koning tablets maken. Met deze uitspraak heb ik het niet zozeer over de kwaliteit van de Samsung tablets, maar over het aantal tablets dat het Zuid-Koreaanse bedrijf op de markt brengt. Een kleine 10 tablets is inmiddels uitgebracht of aangekondigd. In dit artikel vergelijken we de drie nieuwste 7-inch Samsung tablets: de Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus, de Galaxy Tab 2 (7.0) en de Galaxy Tab 7.7. Het is opvallend dat Samsung met deze drie tablets op sommige onderdelen veel verschillen heeft aangebracht en op andere vlakken amper verschillen zijn aan te merken.

Voordat we starten met de vergelijking van de 7-inch Samsung tablets moeten we niet vergeten om nog een tablet te melden. De allereerste Galaxy Tab van Samsung komt uit 2010 en is vanwege de ouderdom niet meegenomen in deze vergelijking.

Eerder vergeleken we ook de drie nieuwste 10-inch Samsung tablets. Bekijk hier de 10-inch Samsung tablet vergelijking.

Ontwerp

De tablets wegen allemaal ongeveer evenveel. Het ontwerp is niet hetzelfde. Zeker de Galaxy Tab 7.7 is wat anders dan de twee vergelijkende tablet-pc’s. De Tab 7.7 is wat dunner en ziet er wat stijlvoller uit.

Beeldscherm

Ook op dit gebied valt de Galaxy Tab 7.7 op, met een immens scherp beeldscherm. In een beeldscherm vergelijking die we maakten van de Tab 7.7 en de Tab 7.0 Plus valt het verschil in kwaliteit duidelijk te merken. De vergelijking volgt later in een apart artikel.

Hardware

Alle drie de tablets beschikken over een dual-core processor. De exacte snelheid van die van de Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) is nog niet bekend. Hieronder vind je de kloksnelheden van de overige twee Galaxy Tab’s. Ook de hoeveelheid RAM geheugen is identiek. Op het gebied van de hardware zijn, voor zover het nu bekend is, weinig verschillen op te merken.

Software

Al deze drie Samsung tablets krijgen op termijn Android 4. De Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) zal dat vanaf het begin hebben. In een later stadium, wanneer is nog niet bekend, zullen ook de andere twee een software update krijgen naar Ice Cream Sandwich.

Vergelijking Galaxy Tab 2 (7.0) vs. Galaxy Tab 7.0 Plus vs. Galaxy Tab 7.7

Klik op de tabel voor een groter plaatje.

Klik op de tabel voor een groter plaatje.

Alle specificaties van deze 7-inch Samsung tablets lees je hier:
Specificaties Samsung Galaxy Tab 2 (7.0)
Specificaties Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus
Specificaties Samsung Galaxy Tab 7.7

Of bekijk de reviews die we maakten van deze tablets:

Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) review (nog niet gemaakt)
Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus review
Samsung Galaxy Tab 7.7 review

7-inch Galaxy Tab prijs

Dit zijn de goedkoopste en actuele prijzen van deze 3 Samsung tablets. Er zijn meer modellen van elk van de drie tablet-pc’s beschikbaar. Klik verder om een lijst te zien van alle tablet modellen met bijbehorende prijs en voorraad.

[kk kkid=’1053011′ number=’3′]

Bekijk hier alle Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) prijzen

[kk kkid=’1031497′ number=’3′]

Bekijk hier alle Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus prijzen

[kk kkid=’980862′ number=’3′]

Bekijk hier alle Samsung Galaxy Tab 7.7 prijzen

Zelf alle tablets vergelijken

Je kunt nu zelf alle tablets uit de tablet vergelijker met elkaar vergelijken. Ga naar alle tablets, selecteer 2 of 3 tablets en klik bovenaan de pagina op ‘vergelijk’. Je krijgt dan eenzelfde overzicht als dat je hierboven ziet met de vergelijking van deze drie Samsung tablets.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer