‘Bring your own Windows RT device’ mogelijk gemaakt door Microsoft

0

Regelmatig worden door Microsoft interessante nieuwtjes en leuke weetjes bekend gemaakt over het langverwachte Windows 8, met dank aan de updates op de Microsoft Developers Blog. Zo laten de ontwikkelaars van het nieuwe en (eindelijk) innovatieve Windows besturingssyteem weten dat Windows RT, wat de naam voor de tablet-varianten gaat zijn, niet alleen ontwikkeld wordt met de consument als doelgroep. Het bedrijf werkt hard om Windows 8 voor ARM-systemen vanaf de start geschikt te laten zijn voor zakelijke gebruikers. Zowel kleine ondernemers als groot-zakelijke klanten zullen blij zijn te horen dat bij de ontwikkeling van Windows RT aan hen gedacht wordt.

Eerdere meldingen van de blog waren weinig hoopvol voor potentiële zakelijke Windows 8-tablet klanten. Zo werd al snel duidelijk dat de bekende Windows-programma’s (.exe) niet compatibel zijn met Windows RT. Daarnaast zal Microsoft het model van Apple en Google kopiëren als het gaat om de applicatie winkel. Windows RT-applicaties zullen verplicht uit de Windows Store gedownload moeten worden. Ook dit kan een belemmering zijn voor IT-afdelingen die graag eigen varianten van applicaties en stuurprogramma’s wil installeren.

Vorige week werd bekend dat Windows RT losgekoppeld gaat worden van Windows 8. Voor Windows 8 komt een Pro-versie en komen zakelijke licenties. Voor Windows RT is dat niet het geval, hier zal maar één versie voor komen. Wederom gaf dit weinig hoop voor zakelijk gebruik.

Aan de andere kant werd vorige week ook officieel bekend dat de Touch MS Office applicaties, in ieder geval Word, Excel, Powerpoint en OneNote, direct beschikbaar zullen zijn en voor alle Windows RT-apparaten standaard voorgeïnstalleerd worden.

Bring Your Own Device

Gelukkig, voor de toekomstige zakelijke gebruiker, laat Microsoft de zakelijke kant van het Windows RT systeem niet links liggen. Deze week wordt bijvoorbeeld bekend dat het bedrijf een Management Client aan het ontwikkelen is voor Windows RT. Daarbinnen zal onder andere een Self Service Portal komen in de Metro-stijl, waarbinnen medewerkers bedrijfs-apps kunnen downloaden en toegang kunnen verschaffen tot het bedrijfsnetwerk.

Daarnaast is er geavanceerde settings policy management mogelijk op de tablet, evenals monitoring van de status van verschillende apps op de Windows RT-tablet. Zo kan een bedrijf bijvoorbeeld een status-update ontvangen antivirus-software of update-software.

Het project maakt het mogelijk om Windows RT-apparatuur te gebruiken voor ‘Bring Your Own Device’-projecten. Veel bedrijven zijn hier momenteel mee bezig. Met dit principe is het voor medewerkers mogelijk om hun persoonlijke (consumenten)-smartphone of tablet te gebruiken voor zakelijke toepassingen. Zo is het bijvoorbeeld al mogelijk om met je Android- of Apple-smartphone of -tablet toegang te krijgen tot de bedrijfs-e-mail of het bedrijfsnetwerk.

Geïnteresseerden in deze toepassingen raden we aan om de MSDN-blog te lezen.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer