iPad stylus test: wat zijn de drie beste styli voor je iPad?

7

Gisteren kregen we een vraag van een bezoeker wat de beste iPad stylus is. Om deze vraag te beantwoorden hoefden we niet ver te zoeken. Gadget-website The Verge maakte recentelijk een review van 10 iPad styli en maakte een top 10 lijst. In dit artikel bespreken we de 3 beste iPad styli van dit moment, die je in Nederland kunt kopen. De beste iPad stylus van de test is geen onbekende. Deze iPad stylus reviewden we al eerder. De nummer twee en drie volgen de winnaar op de voet.

1. Wacom Bamboo Stylus

Oordeel: Lichte, maar niet te lichte en compacte, maar niet te kleine iPad stylus van Wacom. De Wacom stylus lijkt op een conventionele pen. De punt is dun wat een belangrijk pluspunt is. Daarnaast is de punt van de Wacom Bamboo stylus te vervangen in geval van beschadiging. Deze iPad stylus is het meest precies met het tekenen of schrijven op de iPad. Bekijk hier onze Wacom Bamboo stylus review.
Prijs: Momenteel zo’n 40 tot 50 euro
Eindoordeel: 8,6
Wacom Bamboo Stylus kopen: CoolBlue, Centralpoint, Dixons

2. Adonit Jot Pro

Oordeel: De Adonit Jot Pro lijkt niet op een normale stylus. In plaats van een plastic of rubber punt heeft de Andonit Jot Pro een plastic schijfje waarmee je over je iPad kunt bewegen. De schroef-dop kun je zowel op de achterzijde bevestigen, als over de plastic schijf aan de voorkant om de ‘punt’ van de stylus te beschermen. De punt is te vervangen als deze kapot gaat. De techniek is uitstekend als het gaat om het tekenen of schetsen van exacte lijnen waar je deze bedoeld hebt. Een nadeel is dat je met de stylus moeilijk of niet kunt ‘tikken’ op de iPad. Met een handige magneet bevestig je de stylus aan de iPad zodat je de Adonit Jot Pro niet zo snel kwijtraakt.
Prijs: Momenteel zo’n 30 euro
Eindoordeel: 8,5
Adonit Jot Pro kopen: Alleen verkrijgbaar in Nederland bij ipodhoes.nl, of kijk op Ebay.

3. Just Mobile AluPen

Oordeel: In vergelijking met de nummer twee, die letterlijk over het iPad scherm, glijdt is deze iPad stylus een stuk stroever. De Just Mobile AluPen moet je trekken of duwen over het scherm. De zeshoekige aluminium tablet stylus oogt solide en heeft een vrijwel identieke ‘tip’ als de Wacom Bamboo Stylus. Verder bezit de AluPen van Just Mobile niet over onnodige poes-pas, wat wel zo prettig is.
Prijs: Momenteel zo’n 30 tot 50 euro
Eindoordeel: 8,4
Just Mobile AluPen kopen: CoolBlue, Centralpoint

Alle iPad styli

In het tablet accessoire overzicht vind je alle tablet accessoires op een rij, gerangschikt per tablet. Hier vind je voor elk model iPad een lijst met styli, met foto’s, prijs en link naar een winkel waar je deze iPad stylus kunt kopen:

iPad 1 stylus overzicht
Alle iPad 1 accessoires

iPad 2 stylus overzicht
Alle iPad 2 accessoires

iPad 3 stylus overzicht
Alle iPad 3 accessoires

Video The Verge

The Verge maakte een uitgebreide review van verschillende styli voor de iPad. In de volgende video zie je elke stylus voorbij komen die men heeft getest. In dit artikel bespraken we alleen de top 3 iPad styli die je in Nederland kunt kopen. In deze iPad stylus review video zie je ook modellen voorbij komen die je niet in Nederland kunt kopen.

Jouw mening telt

Heb je zelf een iPad stylus in bezit? Dan zijn we benieuwd naar jouw mening. Je kunt je mening over je iPad stylus geven in de comments.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 9.7 inch
 • Besturingssysteem iOS
 • Schermresolutie 2048 x 1536
 • Afmetingen 241.2 x 185.7 x 9.4
 • Processor A5X chip (dual-core)
 • Gewicht 652 gram
 • Opslagruimte 16 / 32 / 64
 • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

7 reacties

 1. De WACOM Bamboo Stylus is het minst beroerd van alle pennen voor een capacitief scherm zoals dat van de Ipad. Maar….. de Ipad is helemaal niet zo geschikt voor nauwkeurig en comfortabel pen-gebruik omdat het scherm niet is voorzien van een zgn. active digitizer. De pennen die je op een gewoon capacitief scherm zoals dat van de Ipad kunt gebruiken hebben een dikke, stompe punt en dat is niet fijn om mee te werken. Bovendien zijn pen en scherm niet drukgevoelig, dus je krijgt geen dikkere lijn of “verfstreek” als je harder drukt. Derde nadeel: het gewone capacitieve scherm is en blijft handgevoelig, dus als je tijdens schrijven of tekenen je handpalm op het scherm laat rusten krijg je vlekken en storingen tenzij je een handschoen draagt.
  Eigenlijk zouden alle tablets moeten worden uitgerust met een digitizer pen en scherm, naast natuurlijk het touch-scherm (“pen-and-touch dus ) . Ze zijn er wel, al moet je er een beetje naar zoeken: de 7″ HTC Flyer, nog steeds een prima tablet, met drukgevoelige pen en nu met Honeycomb en dus meer apps die met de pen kunnen werken. Dan de Samsung Galaxy Note 5″, en hopelijk in juni dit jaar de Samsung Galaxy Note 10″ met een echte WACOM digitizer en dus batterijloze en drukgevoelige pen. Je had ook al de Samsung Series 7, een 12″ tablet met Wacom en de ASUS EP121, ook 12”, beide zeer goed maar een beetje groot, misschien maar wel met Windows (8, straks) dus heel veel professionele teken-, schilder- , ontwerp- en en foto-software. Ook de Lenovo Thinkpad moet worden vermeld.
  Tablets hebben de ideale vorm en hanteerbaarheid voor het nuttig gebruik van een pen. Of je nu hobbyist, scholier, student, ontwerper of van een ander beroep bent , je hebt met een echt goed en nauwkeurig, dus met een active digitizer, beschrijf- en betekenbaar tablet altijd een apparaat bij je waarop je snel en nauwkeurig aantekeningen, notities, ideeën kunt vastleggen , foto’s kunt bewerken of kunstwerken maken, snel iets presenteren of uitleggen, de mogelijkheden zijn onbegrensd.

 2. bamboo
  jullie schrijven dat dit een goede pen is, nou ik heb er een kost veel geld en het rubber was na 14 dagen kapot.
  Moet nieuwe punten kunnen kopen maar overal waar ze de bamboo verkopen geen punten bij te kopen ook niet op internet.

 3. Waarom bestaat nog geen pen met echt een heel dunne punt zoals bij een echte pen?
  Ik heb een goedkope pen van 5€ en heeft de zelfde punt als die van wacom, echter van een onbekend merk. Maar dezelfde preciesie.

 4. Hallo,

  Ik koop mijn stylus pennen bij de winkel Action, wel in België en ik betaal raar maar waar 0,79€. Ze gaan een 6 maanden mee na intensief gebruik en dan gooi ik ze gewoon weg, aan de andere kant heb je nog een balpen, die kan je dan nog gebruiken en is ook nog van een goeie kwaliteit.
  Dit zijn natuurlijk geen pennen om uiterst fijne tekeningen mee te maken maar als ik zie voor welke prijzen sommigen verkocht worden vraag ik mij af, waarom moeten die zoveel kosten?

Reageer