Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
27 maart 2012
Bron: CENS

Amazon komt dit jaar nog met 3 nieuwe Android tablets

amazon-logo

Volgens een Taiwanese website heeft Amazon orders geplaatst bij verschillende toeleveranciers die duiden op de komst van drie nieuwe Android tablets. Na de Kindle Fire, een zeer succesvolle budget-tablet op met name de Amerikaanse markt, toont Amazon aan dat het bedrijf niet klaar is op tablet gebied. Gezien de beperkte specificaties die gelekt zijn wordt één van de drie tablets wederom als budget tablet in de markt gezet, een strategie die de Kindle Fire succesvol maakte. Maar de twee andere nieuwe tablet-pc’s van Amazon zullen niet zo goedkoop gepositioneerd worden.

Deze geruchten worden gebaseerd op twee toeleveranciers van Amazon die de beeldschermen produceren van de Amazon tablets. Vandaar dat we het alleen moeten doen met beeldscherm specificaties.


Een beeldscherm fabrikant geeft aan een display voor een nieuwe Amazon tablet te gaan produceren met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Dit is exact dezelfde schermresolutie zoals de huidige Kindle Fire tablet heeft.

De twee andere nieuwe Amazon tablets hebben een beeldscherm met een andere resolutie. Een mid-end model zal de resolutie krijgen van 1280 bij 800 pixels, wat een andere schermverhouding (16:10) geeft en opzichte van de Kindle Fire. Deze hoeveelheid pixels op een 7-inch scherm geeft ook een wat grotere pixel dichtheid waardoor we aan kunnen nemen dat het beeldscherm scherper zal worden.

Als laatste zal Amazon een high-end tablet gaan produceren, als we deze aannemelijke geruchten moeten geloven. Want een toeleverancier zegt nog dit jaar een 8,9-inch beeldscherm te moeten leveren met een 1920 x 1200 resolutie. Deze immense resolutie op een 8,9-inch scherm hebben we nog niet eerder gezien.

De hoogste resoluties die we heden ten dage tegenkomen hebben een soortgelijke resolutie op een grotere (~ 10-inch) beeldscherm. Onder andere de nieuwe iPad, de Transformer Infinity Pad 700 en de Huawei MediaPad 10 FHD beschikken over soortgelijke HD-schermen maar dan van groter formaat.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.