Amazon komt dit jaar nog met 3 nieuwe Android tablets

0

Volgens een Taiwanese website heeft Amazon orders geplaatst bij verschillende toeleveranciers die duiden op de komst van drie nieuwe Android tablets. Na de Kindle Fire, een zeer succesvolle budget-tablet op met name de Amerikaanse markt, toont Amazon aan dat het bedrijf niet klaar is op tablet gebied. Gezien de beperkte specificaties die gelekt zijn wordt één van de drie tablets wederom als budget tablet in de markt gezet, een strategie die de Kindle Fire succesvol maakte. Maar de twee andere nieuwe tablet-pc’s van Amazon zullen niet zo goedkoop gepositioneerd worden.

Deze geruchten worden gebaseerd op twee toeleveranciers van Amazon die de beeldschermen produceren van de Amazon tablets. Vandaar dat we het alleen moeten doen met beeldscherm specificaties.

Een beeldscherm fabrikant geeft aan een display voor een nieuwe Amazon tablet te gaan produceren met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Dit is exact dezelfde schermresolutie zoals de huidige Kindle Fire tablet heeft.

De twee andere nieuwe Amazon tablets hebben een beeldscherm met een andere resolutie. Een mid-end model zal de resolutie krijgen van 1280 bij 800 pixels, wat een andere schermverhouding (16:10) geeft en opzichte van de Kindle Fire. Deze hoeveelheid pixels op een 7-inch scherm geeft ook een wat grotere pixel dichtheid waardoor we aan kunnen nemen dat het beeldscherm scherper zal worden.

Als laatste zal Amazon een high-end tablet gaan produceren, als we deze aannemelijke geruchten moeten geloven. Want een toeleverancier zegt nog dit jaar een 8,9-inch beeldscherm te moeten leveren met een 1920 x 1200 resolutie. Deze immense resolutie op een 8,9-inch scherm hebben we nog niet eerder gezien.

De hoogste resoluties die we heden ten dage tegenkomen hebben een soortgelijke resolutie op een grotere (~ 10-inch) beeldscherm. Onder andere de nieuwe iPad, de Transformer Infinity Pad 700 en de Huawei MediaPad 10 FHD beschikken over soortgelijke HD-schermen maar dan van groter formaat.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer