Tros Radar Android budget tablettest: Onze beoordelingen

35
Blijf op de hoogte van het laatste tabletnieuws door je in te schrijven voor onze e-mail service. Of volg ons via Facebook en Twitter. We zijn natuurlijk ook aanwezig op Google+.

We hebben onlangs met veel plezier meegewerkt aan de tablettest van Tros Radar. Namens het programma onderwierpen we een vijftal Android tablets aan een aantal tests. Deze tablets hebben één ding gemeen: ze hebben allemaal een verkoopprijs van onder 200 euro. We ontvingen de tablet anoniem en merkloos, zodat we de test onbevooroordeeld konden uitvoeren. De uitzending is HIER terug te kijken en de officiële uitslag van Radar kun je  HIER teruglezen.

De opdrachten die we uit moesten voeren waren:

 • Speel een spel
 • Gebruik een USB stick
 • Bekijk een film
 • Lees een boek

Tablet A (Xiron Tablet 10”) (199,-)

Xiron tablet 10Wanneer we de Xiron Tablet 10” (op dat moment voor ons Tablet A) voor het eerst opstarten valt ons op dat het scherm helder en scherp is. Het scherm reageert beter dan we verwacht hadden van een budget tablet. De kwaliteit van het scherm past ook niet bij het saaie uiterlijk van de tablet.

Speel een spel
Voor onze eerste opdracht moeten we Angry Birds installeren. Dit valt niet mee, aangezien het apparaat geen Android Market geïnstalleerd lijkt te hebben. Uiteindelijk blijkt de market wél geïnstalleerd te zijn, maar moet deze via het instellingen menu geactiveerd worden. We hebben niet kunnen ontdekken waarom dit zou is, maar vreemd is het zeker.

Wanneer de market geactiveerd is, blijkt het installeren van Angry Birds heel eenvoudig te zijn. Het spel loopt vervolgens soepel en met het gevoelige scherm speelt het lekker.

Gebruik een USB stick
Een USB stick wordt direct herkend en het openen of kopiëren van bestanden is eenvoudig. De bestandsoverdracht is snel genoeg om een film direct vanaf USB te bekijken.

Bekijk een film
De film zelf speelt soepel en het beeld is ook hierbij prima. De kijkhoek valt niet tegen en het geluid is goed genoeg.

Lees een boek
Ook het openen en lezen van een e-book gaat gemakkelijk. Ook bij het lezen is het scherpe scherm een groot voordeel.

Conclusie
Wat ons direct opviel aan de tablet is de vreemde Android versie waarop hij draait. Visueel lijkt het Android 3.x te zijn, maar uiteindelijk blijkt op de achtergrond 2.x te draaien. Het nadeel hiervan is dat tablet-apps niet beschikbaar zijn in de market. Je zult het dus met smartphone-apps moeten doen.

Helaas is het apparaat wat gammel gebouwd. Dit maakt hem eventueel kwetsbaar tijdens vervoer. Het scherm is het grootste voordeel van deze budget tablet en de prestaties zijn goed. De prestaties halen het niet bij de duurdere tablets, maar toch zijn wij tevreden met de prijs/kwaliteit verhouding van de tablet.

Onze beoordeling: 7
Beoordeling Radar: 6,5

De Xiron Tablet 10″ is voor 199,- te koop bij Blokker.

Tablet B (Qware 10 inch tablet)(99,99)

Qware logoHet testen van tablet B (Qware 10 inch tablet) viel niet mee. Alle pogingen ten spijt is het ons niet gelukt deze tablet te verbinden met het internet. Verbinden via WiFi bleek op onze testlocatie onmogelijk, ook nadat we alle vormen van beveiliging hadden uitgeschakeld. Deze tablet beschikt ook over een ethernet (!) aansluiting, maar ook een bekabelde verbinding bracht geen oplossing.

De tablet is wel lomp gebouwd en het scherm reageert amper op aanraking met de vingers. In de behuizing is een stylus verwerkt, dus het blijkt om een resistief scherm te gaan. Toch reageert het scherm ook niet snel genoeg op de aanraking met het pennetje.

Speel een spel
Door het gebrek aan een internetverbinding was het niet mogelijk om Angry Birds of een ander spel op de tablet te installeren.

Gebruik een USB stick
De USB stick werd direct herkend en het kopiëren van bestanden werkt zoals het zou moeten.

Bekijk een film
Wanneer we een film starten valt ons op dat het scherm niet al te best is. Ook het geluid is buitengewoon slecht.

Lees een boek
Aldiko reader is al geïnstalleerd op de tablet, maar het programma reageert traag. Het werkt dus wel, maar het levert ons nogal wat frustratie op. Het scherm is ook niet echt helder, waardoor het lezen wat vermoeiend is voor de ogen.

Conclusie
Deze tablet krijgt van ons geen voldoende. Hij draait op een oude versie van Android, versie 2.x. Deze telefoonversie van Android zorgt ervoor dat er geen enkele tablet app op het apparaat te vinden is, waardoor de ‘tabletervaring’ verloren gaat. Als we dat optellen bij de slechte hardware, dan kunnen we deze tablet alleen maar afraden.

Onze beoordeling: 2.5
Beoordeling Radar: 2

Tablet C (Arnova 10 G2)(174,99)

Arnova 10 G2Als we tablet C (Arnova 10 G2) uit de anonieme verpakking halen en inschakelen valt ons vooral op dat het scherm kwalitatief niet uitblinkt. De kleuren zijn redelijk, maar de kijkhoek valt tegen. Helaas vinden we ook op deze tablet de 2.x versie van Android met de bovengenoemde nadelen vandien. De Android market is niet aanwezig, dus moeten we terugvallen op een alternatieve market. Deze werkt prima, maar deze market levert minder apps dan Google’s versie.

Het scherm reageert redelijk op de aanrakingen met de vingers. Soms treed er een vertraging op en zaken als browsen en lezen gaan soms wat haperend.

Speel een spel
Het installeren van Angry Birds via het geïnstalleerde Appslib is eenvoudig. Het spel loopt redelijk soepel, al merken we hier en daar een hapering.

Gebruik een USB stick
De USB stick wordt meteen herkend en het kopiëren van bestanden gaat vlot.

Bekijk een film
De film speelt eenvoudig direct vanaf de USB stick. De kleuren zijn goed, maar de kijkhoek valt tegen. Het geluid heeft voldoende volume en de kwaliteit is goed.

Lees een boek
Ook het lezen op de tablet werkt goed. Soms hapert het bladeren wat, maar dat zal de consument met de kleine portemonnee weinig deren.

Conclusie
De Arnova 80 G9 is geen slechte tablet, maar ook geen uitblinker. De weergave van het scherm valt tegen, maar de gevoeligheid van het scherm is acceptabel. Voor simpel surfen en als mediaplayer is deze tablet te gebruiken, maar voor de veeleisende gebruiker raden we de tablet af.

Onze beoordeling: 5,5
Beoordeling Radar: 3

Archos Arnova 10 G2

Archos Arnova 10 G2De Archos Arnova 10 G2 wordt momenteel niet in Nederland verkocht.

Tablet D (Archos 80 G9)(199,99)

Tablet C is een verademing na de voorgaande tablet. Direct na opstarten herkennen we Android Honeycomb. Eindelijk een Android installatie die optimaal geschikt is voor een tablet. Het scherm is helder en scherp en reageert erg goed op de aanraking van de vingers. Alles draait soepel en maakt optimaal gebruik van het grote scherm. De bouw is wat slap en dat is het grootste nadeel. Het zachte plastic geeft mee wanneer je kracht zet en dit maakt de tablet kwetsbaar.

Speel een spel
Het installeren van Angry Birds via de Android Market is zo gepiept. Het spel loopt soepel en de graphics zijn zoals we van een tablet gewend zijn.

Gebruik een USB stick
Helaas heeft deze tablet geen volwaardige USB ingang, waardoor we de USB stick niet kunnen gebruiken.

Bekijk een film
De voorbeeldfilm die op het apparaat staat draait soepel. Het geluid is goed en het beeld is scherp. Helaas is het een 4:3 scherm, waardoor breedbeeld films met zwarte balken worden weergegeven.

Lees een boek
Lezen gaat soepel. De kwaliteit van het scherm is ook hierbij een voordeel. De prestaties van de tablet zijn goed, ook wanneer er flink gebladerd wordt door het boek.

Conclusie
Deze tablet is stukken beter dan de voorgaande modellen. Eindelijk een tablet met Android 3.x zodat er optimaal gebruik wordt gemaakt van het grotere scherm. De prestaties zijn de beste tot nu toe en ook het scherm is stukken beter dan voorgaande tablets. Deze tablet geeft een ervaring die we van een tablet mogen verwachten. Let wel: we zien dit in verhouding tot de prijs van onder de 200,-

Onze beoordeling: 8.5
Beoordeling Radar: 7

Archos 80 G9

Archos 80 G9De Archos 80 G9 wordt momenteel niet in Nederland verkocht.

Tablet E (Yarvik Tab 420)(148,99)

Tablet E is net als alle tablet volledig uit plastic opgetrokken, maar voelt wel stevig aan. Hij heeft geen Android Market, dus is er een alternatieve market geïnstalleerd in de vorm van getJar. Ook bij deze tablet is een stylus meegeleverd, dus het gaat om een resistief scherm. Het scherm reageert dan ook niet goed op aanrakingen met de vingers. Helaas reageert hij met de stylus ook niet goed genoeg. De tablet lijkt wat te traag om snel op de aanrakingen te reageren.

Speel een spel
Het installeren van Angry Birds via de GetJar gaat soepel, maar het spel loopt helaas niet zo soepel.

Gebruik een USB stick
De USB stick wordt direct herkend en het kopiëren van bestanden levert geen problemen op.

Bekijk een film
De film loopt soepel en het geluid is hard genoeg. Het scherm heeft een lage resolutie en is niet heel scherp. De kijkhoek is wel redelijk.

Lees een boek
Helaas heeft de tablet geen PDF lezer vooraf geïnstalleerd, dus het openen van een PDF document heeft wat werk nodig. Een e-book wordt wel goed geopend al gaat het bladeren langzaam.

Conclusie
Tablet E is geen aanrader. Het scherm en de prestaties zijn onvoldoende en zorgen eerder voor frustatie dan voor een prettige gebruikservaring. In de budget categorie zijn betere tablets te vinden.

Onze beoordeling: 4,5
Beoordeling Rader: 3

Yarvik GoTab Xerios 10

Yarvik GoTab Xerios 10De Yarvik GoTab Xerios 10 wordt momenteel niet in Nederland verkocht.

De reactie van de producenten

De producenten reageren tegenover Radar op de beoordelingen:

Q-ware
‘We vinden het jammer dat deze test juist nu plaatsvindt. Het 10-inch resistive model zijn wij zelf eigenlijk ook niet gelukkig mee en staat op het punt om uit de winkel te verdwijnen. Op verzoek van Intertoys hebben we dit model geleverd, omdat ze graag een tablet rond dit prijspunt in het assortiment wilden opnemen. We herkennen de punten die gepaard gaan met een resistive scherm en een een verouderde versie van Android en willen klanten er graag op wijzen dat onze nieuwe modellen allemaal beschikken over een capacitive scherm en een vernieuwde versie van het Android-besturingssyteem, zonder dat we daarbij concessies hebben gedaan ten aanzien van prijs en kwaliteit.’

Archos
‘We zijn erg trots om in de TROS Radar top 5 van budget-tablets onder de 200 euro te staan, vooral met onze ARCHOS 80 G9 tablet. Deze internet tablet is een ongeëvenaarde combinatie van kracht en betaalbaarheid. Hij wordt ondersteund door Android™ 3.2 ‘Honeycomb’ en is binnenkort te upgraden naar Android Ice Cream Sandwich 4.0. De ARCHOS 80 G9 tablets zijn ontworpen om de Android-ervaring thuis of onderweg te maximaliseren.’

Sweex Europe B.V. (producent Yarvik tablets)
‘Wij adviseren onze retailers om capacitive schermen op te nemen in hun assortiment, omdat wij ook vinden dat resistive schermen een prettige gebruikerservaring in de weg staan. Was voorheen nog ongeveer 50% van de tablets in ons assortiment met een dergelijk scherm uitgerust, inmiddels zijn we dat langzaam aan het uitfaseren. Helaas dicteren wij de markt niet, zoals bijv. Apple dat kan, maar zijn wij onderdeel van de markt. Het gat tussen capacitive en resistive schermen wordt langzaam gedicht en wij staan klaar om tablets te leveren die aan die nieuwe vraag voldoen. Wel willen we graag nog opmerken dat wij ten aanzien van bijv. de CPU van onze resistive modellen, zwaardere eisen stellen dan andere fabrikanten. Ook worden onze tablets geleverd met een gelicenseerde versie van Getjar, de grootste alternatieve app-markt, terwijl bij veel andere fabrikanten een illegale versie van de Android-market wordt geleverd.’

Blokker (inkoper van de Xiron-tablet)
‘We verkopen deze tablet nog niet zo heel erg lang, maar het mag duidelijk zijn dat er een markt is voor tablets voor deze prijs. Dat merken wij zeker en zijn dan ook blij dat we een tablet kunnen bieden die een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. We zullen in de toekomst zeker meegaan in de vernieuwing, zonder daarbij het prijskaartje uit het oog te verliezen. Blokker staat voor vertrouwd en voordelig. Klanten die een apparaat bij ons kopen, kunnen altijd bij ons terecht voor verdere vragen.’

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

35 reacties

 1. In de lib die op de Arnova is bijgeleverd is een app te vinden waarmee je de “Google” market kan installeren. Probleem opgelost.

  Is het mogelijk deze Arnova te upgraden naar Android 3 of 4??

  • Archos wil verschillende tablets gaan updaten naar Android 4. Of de Arnova reeks daar bij zit is niet bekend. De G2-reeks lijkt me niet te upgraden gezien de matige specificaties. Over de G9-reeks is nog niets bekend. Op het gebied van software updates voor tablets geldt vaak het principe “eerst zien dan geloven”, dus als je per se Android 4 wilt hebben dan raad ik je aan om af te wachten.

   • Het gaat er hier om dat de Android 3 met veel betere beeldresultaten uit de bus kwam. Als zo’n upgrade op een Arnova zou kunnen dan zou dat welkom zijn.
    Verder is het niet zo erg, we gaan de tablet gebruiken om even te mailen en vooral in de vakantie om via wifi te kunnen internetten, boeken te kunnen lezen en bijvoorbeeld rtlxl te kijken.

 2. Wanneer zijn die tablet van Q-ware die met het resistive van 10″ is er in december
  voor 99 € er uit gegaan.
  Nu hebben zowel de 7″als 10″ een capacitive scherm en Android 2.3.
  Als er iets getest wordt moet dat wel recent zijn en van apparaten die nu te koop zijn.
  de 7″is nu niet meer leverbaar er kom een Q-ware 7″Pro4 Android 4.

 3. Eigenlijk is deze test helemaal niet eerlijk.
  De archos 80 G9 is alleen bij phonehouse te koop voor dat geld (zal wel een aktie zijn geweest)
  De archos 80 G9 word over het algemeen verkocht een stuk boven de 200 euro.
  De archos 10 g2 is ook verkrijgbaar met een Capacitive Multitouch Screen voor onder de 200 euro .Dan had die tablet denk ik ook hoger gescored.
  Yarvik heeft ook inderdaad tablets met Capacitive scherm voor onder de 200 euro waarom deze niet in de test meegenomen?
  Conclusie er worden appels met peren vergeleken want hoe kan je nu een speelgoed tablet vergelijken met een archos 80 g9. Zal wel aan mij liggen

  • Jammer dat je dat zo ziet.

   Er wordt gekeken naar de prijs/kwaliteit verhouding van tablets onder de 200 euro. Daarbij zijn in verschillende prijsniveau’s aankopen gedaan. Alleen dan krijg je een beeld van de verschillen tussen tablets van verschillende prijzen.

   De Arnova 10 G2 had inderdaad een capacitive scherm.

   Zoals in de uitzending werd toegelicht: de test oordeelt over deze modellen, niet over de merken. Het feit dat Yarvik betere tablets heeft doet daar dus niets aan af.

   • Dat bedoel ik ook eigenlijk als je een test doet dan moet je eigenlijk vergelijkbare producten testen.
    Ik had liever een test gezien met vergelijkbare producten zodat je als consument weet wat het beste product is .
    Dat is wat ik jammer vind aan deze test misschien een tip voor een volgende keer als die er komt.
    Verder ben ik het wel met jullie keuze eens ,de archos g9 serie zijn ook gewoon hele goede tablets voor een redelijke prijs.

 4. Tja, dan vergelijk je inderdaad appels met peren. Zelf heb ik de Arnova 10B (
  de B staat voor capacitief) G2 met 8 Gb geheugen.

  De bruto-adviesprijs vorige maand was nog € 189,= (en daarvoor ook te koop bij Dixons, Dynabyte en nog een boel zaken). Ik kreeg hem mee bij een andere winkel omdat die er nog maar 1 had, nieuw in doos, voor € 151,=.

  De versie zonder B is resistief en kost in het algemeen minder. De 10 inch heb ik gezien voor rond de € 145.

 5. Als je bij de Archos in de 3G sleuf een usb stick plaatst herkend hij die toch? Ik zag in de test dat jullie zeggen dat er geen volwaardige USB poort op zit.

 6. Xiron 10 inch :”De prestaties halen het niet bij de duurdere tablets,….”

  die opmerking is toch helemaal niet relevant! De test ging toch om juist goedkopere tablets. Van duurdere tablet mag je toch (mede) verwachten, dat ze op sommige terreinen betere prestaties leveren.

  Heb zelf de Bart Smit versie van de Xiron gekocht. Daar draait dus nu ICS 4.0.3 als een speer op. In die configuratie is dit tablet nu dan dus (in vergelijking met de andere geteste tablets) eigenlijk de absolute winnaar…. toch?

  • hallo,

   Ik heb afgelopen weekend ook de Xiron 10 inch gekocht, hier draait de 2.3.1 op wat zijn de voor delen als ik ook zou willen over stappen naar ICS 4.0.3.
   wat nog belangrijker is hoe zou ik dit moeten aanpakken is er een beschrijving te vinden.

   Hopelijk kan iemand mijn helpen met deze vragen.

 7. Ik ben nu op zoek naar mijn eerste tablet. Aangezien tablets begin nu serious ontwikkeling te maken wil ik niet te veel geld uitgeven, ik kan ook niet wachten om eentje te kopen. Het lijkt mij leuk om lekker buiten van de weer genieten en even websurfen of gamen. Archos lijkt mij een goed instap model. Daarna kan ik sparen voor een duurder model met de nieuwste ontwikkeling en apps erop. Liefste eentje met windows 8 bestuuring, veel app’s, lekker snel en een batterij die niet snel leeg is.

 8. Hallo kan iemand mij vertellen wat de kwaliteit is van onderstaande tablet. Zo op het eerste gezicht lijkt het een hele goede te zijn met android 4.0. Empire M816

 9. Het zou goed als deze test nog eens wordt gedaan voor dit budget segment. Inmiddels zijn vrijwel alle beschikbare tablets capacitive.

  Ook is de oude Qware Pro2 10inch een zwaar achterhaald model (nog steeds op intertoys.nl te krijgen overigens) want de huidige Qware Pro3 9.7 IPS met 1Gb geheugen en ICS4 staat goed aangeschreven. En de 7inch ‘gewone’ Pro3 zonder IPS scherm is tegenwoordig met 1GB geheugen (op hun website staat nog 512MB) en ICS4 en voor 99 euro te koop.
  Ik ben nog steeds best tevreden met budget tablet Pro3 7inch met ICS4 en 512MB geheugen.

  @laila @Fonzie ik zou jullie aanraden om eerder voor de Samsung galaxy tab 2 7inch te gaan a 220 euro (8GB model) of 245 (16Gb model) beide met ICS4 of Blackberry Playbook 7inch a 180 euro, echter die heeft een eigen app store die wat minder is. De Samsung en Blackberry modellen hebben beide een dual core processor en 1Gb geheugen.

  Empire en Archos zijn echte B merken. Ik zou dan eerder voor 99 euro de 7inch van de Qware Pro3 met 1GB geheugen aanraden als je voordelig uit wil zijn. Heb je 200+ euro te besteden kies dan voor de Samsung (apps, internet, e-mail) of evt Blackberry (alleen voor internet, e-mail geschikt ivm magere app store)

  • Hoi Robin,

   Dank je voor je bijdragen aan de deze website. We stellen dat zeer op prijs!

   De tablet test met TROS Radar was in principe eenmalig. Het klopt dat door de snelle ontwikkelingen in de markt deze test inmiddels achterhaald is. Helaas hebben we nu niet de mogelijkheid om weer zo’n uitgebreide test uit te voeren. Het is lastig om alle tablets tegelijk tot je beschikking te hebben.

   We proberen van zoveel mogelijk tablets individuele reviews te maken, die in ieder geval voor die tablet actueel blijven (hoewel de tijd ons inhaalt op het gebied van specs en prijzen).

   Houdt vooral het budget 7-inch segment in de gaten. Hier gaan veel wijzigingen in komen (o.a. Nexus 7, en waarschijnlijk identieke modellen van in ieder geval Acer, ASUS, Toshiba en Amazon).

 10. Ik wil de polaroid 7 inch kopen. Via de kijkshop. Zie ik hier nergens getest.
  Aangezien ik maar een small budget heb.
  Iemand daar ervaring mee? Er staat geschreven android 4.0 hoop dat deze er dan ook echt op staat. En waar kan ik dan apps vandaan halen?

  Dank.

  • @Eva de Polaroid MIDC700 (capacitive), single core processor voor 89,95 euro heeft een hele slechte accu 2400mAh (slechts 1 uur met WIFI lees ik) en slechts 512MB geheugen. Zie ook de beoordelingen op de site van Kijkshop: http://www.kijkshop.nl/product/132913/polaroid-tablet-midc700/ bedenk ook dat de 7inch slechts 512 MB geheugen heeft (zie ook: http://www.polaroidtablet.com/white-line/ ). De8inch a 129 euro op kijkshop heeft overigens wel een betere accu en 1GB geheugen volgens de eerder genoemde site. Polaroid staat wel minder goed aangeschreven dan de laatste Qware Pro 3.

   Ik zou je eerder dan de Qware Pro 3, single core processor, 7inch (capacitive) wit aanraden die is 99 euro bij de Intertoys. Die heeft een betere accuduur (3400 mAh) en het dubbele aantal aan geheugen (1GB) en volgens mij zelfs 8GB ipv 4GB opslag geheugen. Let er wel op dat de zwarte en witte versie op de site slechts 512MB hebben. Kijk even goed op de doos in de winkel en vraag eventueel of je m open mag maken en bekijken in Android of ie 1GB geheugen heeft een 8GB opslag. Daardoor wordt Android iCS4 namelijk ook veel sneller.

   Ik heb de Qware Pro 3 (capacitive), single core processor met slechts 512MB en 4GB opslag en werkt vrij aardig waarmee ik enkele uren haal (met WIFI) afhankelijk of je internet,email gebruikt of video/game bekijkt.
   http://www.intertoys.nl/games/qware-tablet-wit-7-inch-pro3-585926.html (niet deze versie online kopen maar naar de Intertoys winkel gaan om zeker te weten dat je een (witte) Pro3 met 1GB geheugen hebt en 8Gb opslag.

   Andere budget alternatieven:

   9.7inch tablet met IPS scherm (capacitive), single core processor en 1GB geheugen en 8GB opslag a 154,95 euro (alleen via site incl verzendkosten)
   https://online.kruidvat.nl/product/69545/ANDROID40TM97PROFESSIONALTABLETPC.html?token=-1

   Maar als je echt waar voor je geld wilt (weliswaar dubbele prijs van origineel)
   Google Nexus (gebouwd door Asus) 7inch met super snelle quad core processor (Nvidia Tegra 3) en 1GB geheugen en 8GB opslag. Deze komt waarschijnlijk voor 199 euro binnenkort beschikbaar.
   http://tweakers.net/reviews/2656/1/nexus-7-klein-maar-fijn-inleiding.html
   http://tweakers.net/pricewatch/314487/google-nexus-7-8gb-zwart.html#tab:info

   Overigens de Intertoys, Kijkshop, Blokker, Bart Smit verkopen ook andere types en merken voor budget prijzen maar die stellen helemaal niet veel voor.

 11. Nicole Maessen op

  Kan er een voor 75 euro kopen. 7 inch Android tablet van Empire Electronix.
  Kenmerken:

  Android 4.0 (4.0.3) met Google Play
  7 Inch groot, 8.6mm dik (dunner dan de iPad)
  HD scherm
  Ingebouwde foto/video camera
  Compatible met alle video en foto bestanden
  Geheugen 4 Gb. Uit te breiden naar 32Gb met micro SD kaart.
  Meedraaiend scherm (G sensor)
  CPU: 1.2 Ghz
  USB oplaadpunt voor in de auto of PC
  Microfoon (voice recording) en MP3 functie
  Inclusief luxe, leren beschermhoes
  2 jaar volledige garantie
  met ingebouwde WiFi

  Ik heb er geen verstand van. Is dit een goede? Ik gebruik hem niet voor ingewikkelde dingen. Gewoon om internet te hebben op school/werkgelegenheid of ergens anders waar je de mogelijkheid hebt om via wifi/draadloosnetwerk op internet kunt.

  En ik neem aan dat je ook niet vast zit aan abonnementen?

  • Nicole ik zou niet die 7inch Empire Electronix (type: MID Tablet M712) kopen aangezien daar slechts 512MB DDR3 geheugen in zit zie ook een eigen site: http://www.empire-electronix.com/#!__welkom-nl/vstc2=mid-android-tablets-4.0/vstc0=producten

   Daarnaast is de accu wel erg matig: 2500mAh.Voor de rest zijn het prima specs voor een budget tablet van 75 euro echter het is een onbekend merk waar ik weinig ervaringen over heb gelezen.

   Maar ik zou je eerder een Qware Pro3 7inch aanraden die nu worden verkocht voor 99 euro bij de Intertoys winkels (online staan oude modellen). Die hebben ook een eigen topic op tweakers http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/38938665#38938665 en het merendeel is er best tevreden mee (mits je Pro3 versie of later hebt). De oue Pro2 was drama en laat Tros Radar nu die juist getest hebben toendertijd.

   Maar kijk wel goed als je m koopt in de winkel dat je de juiste versie koopt want de ‘oude’ Pro3 van Qware had 512MB geheugen (heb ik werkt aardig maar kan beter) en nieuwe heeft 1GB geheugen wat veel vlotter werkt. Ook heeft Qware sowieso de officiële Google Play store voorgeinstalleerd dat is niet altijd het geval bij dit soort budget tablets. Ik weet niet of de eerdergenoemde Empire merk dat heeft.

   Overigens heeft de Qware Pro3 ook een 3400mAh en het schijnt zelfs 4000mAh accu in de laatste Pro3 versie dus langere accuduur! En heeft de laatste versie mogelijk ook 8GB geheugen ipv 4GB.

   Voor 99 euro een prima koop voor een 7inch Android 4.0 tablet. Zie ook de laatste folder:
   http://folder.intertoys.nl/Speelboek2012/magazine.html#/spreadview/232/

   (maar zoals aangegeven koop m in de winkel en kijk goed op specs van de doos):
   1GB geheugen
   4 of 8GB opslag
   ICS4.x
   3400mAh of hoger accu

  • die aanbieding is alleen van veronica, en de tablet zelf kost dan €15,- voor die prijs/kwaliteit verhouding een prima apparaatje, ik heb hem zelf ook, is erg grappig, en je kan er wel t een en ander op doen maar het is in vergelijking met de ipad 3 die ik ook heb, een lachertje natuurlijk. in combi met de veronica gids en het feit dat hij mijn google account kan herkennen… super toch, google play en hoep alle spelletjes die ik wil spelen, kunnen mooi gespeeld worden ( heeft alleen soms een beetje moeite met het aanpassen van het scherm maar toch, mooi speelbaar) het enige minpuntje vind ik dat ik het ook heel leuk had gevonden via itvonline van KPN tv te kunnen kijken, maar het schijnt dat de app zelf nog niet aan android 4 ( nog wat) toe is, want die krijg ik niet werkend. verder filmpjes kijken op youtube en rtl xl, draaien ook super perfect, geen gestotter geen laggs of wat dan ook…

   neej, ik ben voor de €15,- euro dik tevreden en krijg er ook nog een heel jaar de veronica gids bij XD…

 12. kijk toch maar een beetje uit met qware

  ik heb een dolby digital decoder van hen gekocht om mijn surround headset op de ps3 aan te sluiten
  werkt wel, het surround is er redelijk, maar de details en vooral het geluidskwaliteit zijn redelijk slecht

  bij intertoys een pistooltje voor de ps3 eye gekocht, lag super slecht in de hand, slecht gebouwd, dus weerom kwalitatief ondermaats

  en zo heb ik nog voorbeelden (bij vrienden en familie)

  het is echt (of ze moeten ondertussen aan het veranderen zijn?) een budget merk en leveren dus ook echt wel mindere producten

  bij mij is het duidelijk: nog liever goedkoop chinees spul dan dat ik nog van qware koop

 13. Karel Saelemaekers op

  Beste Edwin,

  Ik heb een vraagje voor jou :

  Oordeel zelf !

  Ik ben de (gelukkige) eigenaar van een NHA tablet Android 4.0, die ik heb gekregen als bonus bij inschrijving cursus afstandsonderwijs. Ik heb echter geen geluk met dit toestel !

  Het apparaat werkt niet naar behoren : scherm blijft zwart er verschijnt alleen het icoontje van batterij laden en verder gebeurt er niets ! Ook kan je niets resetten naar fabrieksinstellingen, de verbinding met WI-FI schijnt ook niet echt te willen lukken !

  Het apparaat werd geassembleerd in China ! Ik heb dit probleem reeds gemeld bij Xi-electronics.nl (klantenondersteuning)

  Maar veel verder ben ik niet geraakt dan de belofte dat men mij een andere oplader zou bezorgen, of het probleem daarmee opgelost is is nog zeer de vraag !

  Wat kan ik nog meer doen dan afwachten ??

  Alle reakties zijn welkom !

  Groetjes,

  Karel

  • Hoi Karel,

   ik zou contact opnemen met NHA en daar je beklag doen over de slechte kwaliteit van de tablet. Zij hebben dit apparaat immers aan je gegeven. In mijn ogen zijn zij dus ook verantwoordelijk voor de verdere afhandeling, wanneer het gegeven toestel niet aan de verwachtingen voldoet.

   Je hebt namelijk een overeenkomst met NHA, niet met Xi-electronics.

   Succes!

 14. henriette lankhof op

  wij hebben voor onze dochter bji Veronica het volgende tablet besteld

  Empire Electronix

  • 1.8 Ghz Quad Core processor
  • Android 4.2 Jellybean
  • 10.1 inch HD beeldscherm
  • 2 camera’s met flitser
  • 8 GB opslaggeheugen, uitbreidbaar tot 40GB met onze 32 GB micro SD kaart
  • DualBand WiFi

  nou is mijn vraag aan u als een kenner, is dit een goede kwaliteit?

Reageer