Gebruiker:
Wachtwoord:
Inschrijven
Inloggen
TabletGuide.nl

Android Honeycomb eerder dan verwacht?

| Geen reacties

Verschillende pc-fabrikanten hebben volgens Digitimes aangegeven dat ze begin januari tijdens de Consumer Electronic Show in Las Vegas tablets gaan demonstreren met de nieuwe Nvidia Tegra 2 processor chip. Het blijkt dat er een deal is gesloten tussen Google en NVIDIA dat Android’s Honeycomb zal uitkomen op tablets die draaien met deze Tegra 2 processor.

Eerder deze week leerden we al dat de opvolger van Android 2.2, Gingerbread, binnen enkele weken te verwachten is. Dat  Honeycomb zo snel te verwachten is na de introductie van Gingerbread is niet verrassend. Google heeft namelijk haar ontwikkelingsteams opgesplitst zodat men parallel aan deze projecten kan werken. Waarschijnlijk ziet Google in dat men grotere en snellere stappen moet maken om Apple te kunnen bijbenen. In de maand november wordt namelijk al de update van de iPad software naar iOS 4.2 verwacht.


Verschillende pc-fabrikanten, zoals HTC, Motorola, Acer, Asus, Toshiba, en LG hebben grote hoeveelheden Nvidia Tegra 2 chips besteld voor februari en maart bij NVIDIA. Dit houdt in dat het zeer waarschijnlijk dat we in februari of maart al de eerste Honeycomb tablets op de markt kunnen verwachten.

Ben jij van plan om een Android tablet te kopen? En zo ja, wacht je dan op de beschikbaarheid van tablets met Gingerbread of Honeycomb? Laat het weten in de reacties.





Auteur: Leon

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten. E-mail | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google Profile



Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*