AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
10 januari 2012
Bron: CNET

CES 2012: Sony toont tablet prototypen. Lenovo demonstreert lenige Yoga tablet/laptop

De CES is, zoals elk jaar, de aangewezen plek voor elektronica fabrikanten om haar nieuwe producten te showen aan de massaal toegestroomde pers, vaklui en nieuwsgierigen. Lenovo blaast de convertible notebook nieuw leven in met een 13-inch laptop die richting de verkeerde kant om kan klappen zodat het een tablet wordt. Na het zien van de video valt ons alleen iets bijzonders op! Sony gaat een stap verder en toont zelfs enkele prototypen van tablets die we mogelijk in de toekomst in de winkels kunnen zien liggen. Een reeks Sony Vaio tablets, waarvan één met een nieuw slide mechanisme, laten zien dat Sony creatief wil blijven op tablet-gebied.

Lenovo

Nadat gisteren al twee nieuwe Lenovo tablets gepresenteerd werden is vandaag op de beurs van de CES 2012 een zogenaamde convertible tabletnotebook (of notebooktablet?) aangekondigd. Met een SSD-geheugen zou je het ook een ultrabook kunnen noemen, maar met een dikte van bijna 17 millimeter ook weer niet.


Het bijzondere van de Lenovo Yoga, zoals het apparaat heet, is dat de laptop helemaal naar achteren geklapt worden zodat het een notebook wordt. Ook is de tablet rechtop te zetten door middel van hetzelfde klapsysteem. Op de foto zie je een voorbeeld. In de loop van 2012, wanneer is niet exact bekend, wordt de Yoga op de markt gebracht met Windows 8.

Enkele specificaties van de Lenovo Yoga:

  • Beeldscherm: 13,3 inch (1900 x 600) 10-vinger multi-touch met IPS technologie
  • Formaat: 16,9 millimeter dik
  • Gewicht: 1,5 kilogram
  • Besturingssysteem: Windows 8
  • Processor:  Intel’s Ivy Bridge Core chipset
  • RAM geheugen: 8 GB
  • Opslag: tot 256 GB SSD
  • Accuduur: tot 8 uur

Geruchten gaan rond dat deze tablet rond de 1200 dollar moet gaan kosten. Maar met deze specificaties mag je met recht spreken van een top-convertible tablet/notebook.

Echter, wat opvalt is dat, wanneer je de notebook volledig omklapt naar een tablet, het toetsenbord zich aan de buitenkant bevindt. Hoe dit wordt opgelost door Lenovo is ons onbekend. Een automatische toetsenbord-blokkering lijkt me geen overbodige luxe.

Bekijk de video van een enthousiaste ‘Chippy’ die een demonstratie krijgt van een ASUS-medewerker.

Sony

Met één tablet in de Nederlandse winkels (Sony Tablet S) en één andere tablet op komst (Sony Tablet P) lijkt Sony het rustig aan te doen. Hoewel rustig aan doen soms helemaal niet zo’n slecht idee is, zo is onze mening. Echter, Sony zit niet stil. Op de CES zijn verschillende concept modellen te zien van potentieel nieuwe tablets. Het zouden tablets moeten worden in de Sony Vaio serie, waar nu al verschillende notebook-modellen en accessoires van zijn verschenen.

De prototypen van Sony liggen achter glas en er is geen tekst of uitleg bij. We zullen het dus moeten doen met onze fantasie. Het eerste model wat je ziet is een nieuw type slider tablet, die op een andere manier open- en dichtklapt dan de ASUS Slider. Daarnaast zie je nog een ander prototype.

De Slider Vaio tablet wijst op de mogelijkheid dat Sony voorbereidingen aan het treffen is voor een Windows 8-tablet, waarbij het schakelen tussen touch en toetsenbord ideaal zou moeten zijn. Maar ook een nieuwe Android tablet is niet uitgesloten.

The Verge maakte deze korte compilatie van de concept Sony tablets.

Wat vinden jullie ervan?

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.