Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
archos101
prime
note
sonytablets_klein
4 januari 2012

Samsung Galaxy Tab krijgt ‘Value pack’? [UPDATE]

Update 04/01/2012 - Wederom een update rond de soap over de eerste 7-inch Galaxy Tab. Samsung geeft tegenover TheNextWeb aan:

“the company will not offer the update due to the hardware specifications of the older Galaxy devices, in that they are limited to and fully optimised for the Gingerbread experience.”


Let op: dit artikel gaat over de eerste Samsung Galaxy Tab P1000 of P1010, de 7-inch tablet die nog op Android 2.2 of Android 2.3 draait.

Het begint een hele soap te worden. De eerste Galaxy Tab van Samsung en haar software updates. En vooral de software updates die niet verschijnen. Nadat eerder deze maand het bericht verscheen dat de Galaxy Tab geen Ice Cream Sandwich zou krijgen regende het kritiek. Er verschenen berichten dat Samsung deze beslissing zou gaan heroverwegen. Vandaag schrijft een Koreaanse krant dat Samsung geen Android 4 zal gaan krijgen, maar een zogenaamde Value Pack. Maar wat houdt dit in?

Al snel na de introductie was duidelijk dat de Galaxy Tab P1000 op een verouderd besturingssysteem draait. Samsung liet niet eenduidig blijken of men de tablet ging updaten. Na vele geruchten leek een update naar Android 2.3 beschikbaar te komen, maar lang niet iedereen kreeg deze OTA update binnen. Al snel bleek ook dat een upgrade naar Android 3 (Honeycomb) niet ontwikkeld zou gaan worden.

Het laatste nieuws zijn geruchten omtrent een Value Pack van Samsung. Maar wat houdt zo’n Value Pack dan in?

Volgens de geruchten zal het besturingssysteem Android 2.3 (Gingerbread) blijven, maar zullen enkele aspecten gebruiksvriendelijker gemaakt worden. Hierbij moeten we denken aan de browser, multitasking mogelijkheden en widgets.

Of de Galaxy Tab-bezitters hier genoegen mee nemen is niet duidelijk. Heb jij een originele 7-inch Galaxy Tab? Wat verwacht jij in dit geval van Samsung?

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

5 reacties

  1. Ik verwacht een update naar Gingerbread en als Samsung er dan nog wat bij wil doen is dat meegenomen.

    Verder verwacht ik NIKS van Samsung. Ik heb definitief gekozen voor ASUS. Dat is tenmisnste een bedrijf dat geen minachting heeft voor zijn klanten.

    Ik hoop dat de consumenten Samsung massaal links gaan laten liggen voor zowel tablets als telefoons, zodat de firma eindelijk eens gaat nadenken over de dingen die van belang zijn, BETROUWBAAR ZIJN VOOR DE KLANT.

  2. Ik verwacht helemaal NIKS meer van samsung. Na een half jaar gewacht te hebben op gingerbread welke ik dan ook nog met Odin moest installeren omdat kies gewoon niet werkt, verwacht ik zeker geen verdere updates meer. Samsung laat hun gebruikers van de eerste Tab volledig in de kou staan. Tevens weten hun servicecentra niet eens welke updates wel of niet beschikbaar zijn.
    SAMSUNG GA JE DIEP SCHAMEN VOOR DEZE WANPRESTATIES.

  3. Ik ook verwacht helemaal niks van Samsung ….. maar voor de naam Samsung kan je ook een willekeurige andere maker neer zetten.
    Ik ging bij aankoop van de TAB en oa htc desire al van uit dat updates wel eens konden uitblijven.
    Ik leg het probleem bij het feit dat ze te vaak en te snel met een nieuwe telefoon komen en dan de vorige vergeten.
    Helaas “vergeten ” ze echter dat mensen vaak de telefoons kopen met 2 jaar abbo en dus er van uit gaan dat ze in ieder geval enige (en op tijd) updates krijgen.
    De schuld zou vaak liggen bij de aanwezige skin ….. tip kom dan met 2 versie’s: een met en een zonder de skin. Dan kunnen de gebruikers zelf kiezen wat ze willen.
    Dan doet Apple het beter al laten die volgens mij soms steken vallen op een ander gebied ( denk aan antenne probleem en de oplossing)

    Kortom zo heeft elke fabrikant wel wat ….. koop die telefoon/ Tablet die op dat moment voor jou alles heeft en kijk niet naar de “toekomst”.

    • Ik leer vanuit het verleden en pas het geleerde toe in het heden en de toekomst. Zeker, er zijn meer fabrikanten die na een koop niet meer omkijken naar hun klanten, maar dat betekent nog steeds niet dat wij als consumenten ons moet laten leiden naar de slachtbank en lijdzaam moeten afwachten.

      Kortom, Samsung is wat dat betreft een slechte fabrikant en dat betekent dat ik van hen NIETS meer koop. Zoals je zelf zegt: Ér zijn nog zoveel anderen die goede spullen leveren’.
      Ik zoek degene die daarnaast ook goed service biedt en dat is voor mij op dit moment ASUS.

  4. Ik ben voornemens de Samsung note aan te schaffen en heb gebeld met Samsung Nederland met de vraag wanneer de eeste note met 4.0 wordt geleverd. Men doet daar geen uitspraak over dus blijf ik sowieso mijn Asus Transformer101 trouw en op telefoongebied mij HTC HD2 met Android 2.3. Ik wacht nu rustig op de komst van de Samsung Note met 4.0 of de toezegging daarvoor. Trouwens ik wil een witte uitvoering en die zit er ook aan te komen……….

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*