Samsung Galaxy Tab 10.1 software update naar Android 3.2 staat klaar in Kies

4

Samsung Mobile Nederland laat zojuist via haar Twitter kanaal weten dat de Nederlandse update naar Android 3.2 klaar staat voor alle bezitters van de Samsung Galaxy Tab 10.1. Met deze upgrade van de software is de laatste versie van het Android besturingssysteem geporteerd naar de SGT 10.1. Begin 2012 zal echter Android 4 al op de stoep staan. De software update voor deze nieuwste 10-inch Samsung tablet is op twee manieren uit te voeren. Ook is er ander, positief nieuws op update-gebied van Samsung.

 1. Sluit je tablet aan op een pc, waarop Samsung Kies is geïnstalleerd. Met dit programma kun je de nieuwste software downloaden en deze wordt dan automatisch geïnstalleerd op je tablet. Heb je geen Samsung Kies? Dit programma kun je hier downloaden. Na het installeren van Android 3.2 op de Galaxy Tab 10.1 start de tablet automatisch opnieuw op.
 2. Je kunt de nieuwe software ook direct downloaden vanaf de tablet via het Instellingen menu. Ga naar ‘Over de tablet’ en dan naar ’Software bijwerken’ waar je kunt zoeken naar de nieuwste software voor de SGT 10.1. Het downloaden en installeren gebeurt dan automatisch.

Let wel: Het update-bestand is bijna 100 MB groot. Het kan dus even duren voordat het downloaden klaar is. Zorg ervoor dat de accu voldoende vol is, en maak bij voorkeur gebruik van een WiFi verbinding (optie 2), of een verbinding via de pc (optie 1).

Of deze update ook beschikbaar is voor de Samsung Galaxy Tab 10.1V is nog niet bekend. Vodafone Nederland, degene die deze update uit moet voeren, heeft aangegeven dat SGT 10.1V-bezitters een software update kunnen verwachten, maar welke update en wanneer is niet bekend.

Verder is er goed nieuws voor Samsung Galaxy Tab-bezitters, de eerste uitvoering van deze typen tablets. The Verge meldt dat Samsung alsnog gaat onderzoeken of de 7 inch Galaxy Tab geüpdate kan worden naar Ice Cream Sandwich. Vorige week meldde Samsung dat dat niet zou gaan gebeuren, vanwege technische redenen. The Verge citeert een Koreaanse nieuwsbron dat Samsung, na alle kritiek op dit bericht, alsnog gaat kijken of een software update naar Android 4 mogelijk is.

De Galaxy Tab 10.1 zal zeker een update krijgen naar Ice Cream Sandwich in 2012.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

4 reacties

 1. De 10.1v bezitters zijn wel al meer bedrogen geweest!

  Ge koopt een auto en die stottert alle vijf minuten omdat de software van de boordcomputer niet deftig is en dus bugs bevat. Je gaat naar de garage en daar krijg je te horen dat ze ondersteuning geven voor de hardware maar niet de software en dat je daarvoor bij de programmeurs van Bosch of zo moet zijn. Die autofabricant maak je toch met de grond gelijk zeker? Die doen ze binnen de kortste keren een proces aan!

  Samsung levert hier een tablet met een firmware op dat onafgewerkt is en voor problemen zorgt.

  Het is aan Samsung om voor een update te zorgen want het tablet kan niet zonder firmware functioneren en het is dus een noodzakelijk onderdeel ervan!

  Heel die bazar van Samsung is dus dikke zever!
  Ik was eerst in het bezit van hun eerste 7 inch tablet, de P1000 en dit toestel was voorzien van een onafgewerkte Android-versie met veel bugs en vastlopers.
  Men beloofde echter om dit na een maand of twee te updaten, nu meer dan een jaar na aankoop is er nog geen enkele update beschikbaar geweest en zal er ook nooit een komen!
  Dan maar overgeschakeld naar de 10.1v, in het begin enkele herstelligen en zelfs omruiling moeten laten doen wegens loskomend scherm!
  Eveneens dit toestel heeft toch nog wat vastlopers in de software zitten maar ook hier beloofde Samsung snel een update uit te brengen.
  En de geschiedenis herhaalt zich, na maanden wachten op een aangekondigde update is er nog steeds niets beschikbaar en het ziet er niet naar uit dat er ooit nog een update komt!
  Mensen worden gewoon in het zak gezet door onafgewerkte produkten aan te bieden. Het tablet zelf is prachtig en werkt uitstekend maar de software (lees noodzakelijke firmware en OS) en ondersteuning is een ramp!

  Bij Samsung antwoorden ze dat dit geen ondersteund product is (uitgezonderd hardwareproblemen) en bij de provider zeggen ze dat Samsung geen updates levert!
  Ge kunt niet eens een simpele BU maken van het toestel want zelfs Kies ondersteunt dit toestel niet, Samsung apps is niet ondersteund en basis staat er zo goed als niets op! Samsung Kies is echter geen product van de provider maar van Samsung zelf, dus geen excuus ook hier geen support te bieden!

  Samsung heeft de 10.1v in het begin gewoon verkocht zonder melding dat er geen support zou komen, ze hebben echter Apple een loer willen draaien door een dunner tablet te maken en snel een tweede versie gemaakt, de 10.1v was plots afgeschreven!

  Op zich tevreden van de beeldkwaliteit en algemene vorm maar zeker niet van hun ondersteuning!
  Sorry maar ik had op beter gehoopt en zeker niet om bedrogen te worden!

  Het enige wat Samsung bekomt is ontevreden klanten over de ganse wereld, mensen die een of twee keer zoiets meegemaakt hebben lopen zeker geen derde keer in de val!

  Mocht een tablet standaard zonder Android (firmware en OS) geleverd worden, dan hadden ze een punt. Verder weet Samsung ook heel goed dat er productieproblemen waren met het display (loskomend) en dat heel veel mensen al miserie gekend hebben met de hardware, ook hier is geen enkele tegemoetkoming gedaan in welke vorm dan ook! Integendeel zelfs want in plaats de klant extra aandacht te geven wordt hij met de rest ook gewoon wandelen gestuurd.

  Klantgerichtheid gewoon een dikke nul en puur geldplopperij! Verkopen maar geen support, onaanvaardbaar!

  • Helemaal mee eens met de reactie hierboven, zo ervaar ik het zelf ook. Heb wel een verzekering erbij dus zit na te denken de 10.1v per ongeluk te laten vallen bijvoorbeeld. Ga er vanuit dat de 10.1v niet meer in hun vooraad is..

Reageer