Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
archos101
prime
note
sonytablets_klein
23 december 2011

“Veel nieuwe budget tablets in januari”

Volgens de Chinese chipset-fabrikant RockChip komen tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas begin januari zeker 35 nieuwe typen budget tablets gelanceerd. De chip-makers hebben namelijk een nieuwe chipset ontwikkeld waarop zonder problemen een zogenaamde build van Android 4 op kan draaien. We zullen in het begin van 2012 veel nieuwe goedkope Ice Cream Sandwich tablets zien verschijnen. Maar dat is niet het enige.

Als we de geluiden van verschillende retailers en e-tailers verzamelen waar we contacten mee onderhouden, dan valt het op dat de goedkope Android 2.2 en Android 2.3 tablets ook nog steeds goed lopen. Voor minder dan 100 euro heb je momenteel al een goedkope Android tablet, zoals de Yarvik tablets die je onder andere kunt kopen bij Paradigit, Komplett en Centralpoint. Er zullen ongetwijfeld zelfs enkele Android Gingerbread tablets geïntroduceerd worden.


RockChip heeft een 1.2 GHz RK2918-processor in huis, gebaseerd op de ARM-technologie wat een populaire technologie is voor gebruik in tablet-pc’s. Deze RockChip processor ondersteunt Ice Cream Sandwich.

Begin januari zullen we dagelijks nieuws van de CES in Las Vegas brengen. We verwachten, net als vorig jaar, veel tablet-nieuws van de grootste elektronicabeurs ter wereld.

Kun je niet wachten tot januari? Lees dan het artikel 10 Tablet trends voor 2012, of het artikel Op welke tablets moeten we gaan letten in 2012?

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*