AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
20 december 2011
Bron: Nunl

KPN internetklanten kunnen gratis live tv kijken op Android tablet & iPad

Goed nieuws voor KPN internetklanten (en potentiële klanten van internet van KPN) die de beschikking hebben over een tablet. KPN biedt vanaf vandaag een Android tablet applicatie waarbij je gratis live televisie kunt kijken op je Android tablet. Een iPad applicatie bestond al, maar deze zal een grote update krijgen. Ook de elektronische programma gids (epg) is beschikbaar. Sommige pakketten hebben zelfs de mogelijkheid om via de tablet programma’s op te nemen.

De Android tablet applicatie om live tv te kijken op je Android tablet is nieuw. De iPad applicatie van iTV van KPN, die al in de zomer is uitgebracht, zal een update krijgen zodat de je over de nieuwste features beschikt. Later kun je ook live televisie kijken op je smartphone via deze applicatie. Wanneer deze applicatie wordt gelanceerd is niet bekend.


KPN is overigens niet de eerste aanbieder met deze optie. Ook Ziggo heeft applicaties uitgebracht waarmee je live tv kunt kijken. Alle opties om tv te kijken vind je in het artikel: televisie kijken op je tablet.

Live tv kijken op je tablet

Alle internetklanten van KPN hebben vanaf vandaag de mogelijkheid om in totaal twintig nationale en internationale zenders live te bekijken op je Android tablet. De applicatie is beschikbaar voor Android tablets met Android 3.1 en hoger. De kwaliteit van de stream van live-tv wordt automatisch bepaald aan de hand van de snelheid van je internetverbinding. Zo kun je bijvoorbeeld ook via mobiel Internet (3G data) tv kijken op je tablet.

Naast het live tv kijken heb je de mogelijkheid om de elektronische programma gids (epg) te raadplegen. Bepaalde KPN-pakketten hebben de mogelijkheid om ook tv op te nemen via je tablet. In een later stadium kun je ook video’s bekijken uit de KPN Videotheek.

Het tv kijken op je tablet is onafhankelijk van het tv kijken op je tv, of via internet. Zo kun je een andere zender bekijken op je tablet dan die op dat moment op je tv te zien is.

Zenders

Dit zijn de televisiezenders die je kunt bekijken op je iPad of Android tablet:

  1. Nederland 1
  2. Nederland 2
  3. Nederland 3
  4. RTL 4
  5. RTL 5
  6. SBS 6
  7. RTL 7
  8. Net 5
  9. Veronica
  10. RTL 8
  11. Videotheek TV
  12. National Geographic
  13. KPN Extra TV
  14. Humor TV 24
  15. NOS Journaal 24
  16. 13th Street
  17. CNN
  18. BBC World News
  19. TV5 Monde
  20. Slam TV

Tv opnemen & Uitzending Gemist op je tablet

Bepaalde KPN-pakketten hebben de mogelijkheid om ook tv op te nemen via je tablet. De KPN Premium pakketten hebben deze mogelijkheid al. Heb je geen Premium pakket maar een Basis of Extra pakket dan kun je deze optie aanschaffen voor 5 euro per maand. Ook Uitzending Gemist is pas mogelijk op je Android tablet of iPad als deze optie is aangeschaft.

Download links

Wil je een van de applicaties van KPN iTV downloaden? Bekijk dan een van deze links:

KPN iTV iPhone applicatie (volgt zsm)
KPN iTV iPad applicatie downloaden (tv kijken, epg)
KPN iTV Android smartphone app downloaden (epg)
KPN iTV Android smartphone app downloaden (tv kijken, epg)

Of bekijk alle mogelijkheden om tv te kijken op je tablet.

Heb je interesse in een internet pakket van KPN? Bekijk dan alle mogelijkheden via deze link.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.