De eerste ASUS Eee Pad Transformer Prime reviews [VIDEO]

2

De eerste reviews van de ASUS Eee Pad Transformer Prime tablet-pc zijn verschenen. Onder andere Engadget en Netbooknews mochten de Prime tablet uitgebreid aan hun tests onderwerpen. In dit artikel lees je een samenvatting van de bevindingen en zie je enkele video’s die men heeft gemaakt van de ASUS Transformer Prime. Zo zie je onder andere een videodemonstratie van Ice Cream Sandwich (Android 4) op de Prime, en enkele voorbeelden van de camera en van de capaciteiten van de videocamera. In deze review gaan we niet uitgebreid in op de specificaties van de Prime. Deze kun je hier lezen. Als we de ASUS Transformer Prime in bezit krijgen zullen we uiteraard een review met video gaan maken met onze bevindingen.

Ontwerp Transformer Prime

Alle reviews die we hebben kunnen vinden van de ASUS Transformer Prime zijn laaiend enthousiast over het ontwerp van deze hybride tablet va ASUS. Het dunne scherm en het dunne toetsenbord, in combinatie met de nieuwe aluminium afwerking bevalt goed.

De Transformer Prime is verkrijgbaar in twee kleuren: Amethyst Gray en Champagne Gold. Ook deze twee kleuren zijn een verbetering ten opzichte van de standaard zwarte kleur van het eerste model.

Beeldscherm

Het 10,1-inch touchscreen maakt gebruik van de IPS-technologie waardoor je vanuit hoeken tot 178 graden de weergave van het scherm goed moet kunnen zien. Netbooknews en Engadget merken op in hun reviews dat de Transformer Prime inderdaad vanuit verschillende hoeken te zien is. Engadget geeft zelfs aan dat de inkijkhoek nog verder reikt dat de hoge kwalitatieve schermen van de Apple MacBooks.

Prestaties

De prestaties van de quad-core processor van Nvidia zijn immens, als we de reviews moeten geloven. Engadget heeft de snelheid van de Prime getest en is duidelijk in de conclusie:

We’ve run our usual spate of benchmarks (listed above for your viewing pleasure), and the combined scores are among the highest we’ve yet seen, handily beating the Galaxy Tab 8.9 and 7.0 Plus we recently tested.

Keyboard dock

Netbooknews zegt vrij vertaald dit over het toetsenbord dockingstation van de Transformer Prime in hun review:

De ASUS heeft voor het keyboard doch van de Eee Pad Transformer Prime goed gekeken naar de kwalitatieve toetsenborden van haar netbooks. ASUS was de eerste netbook-fabrikant en heeft veel ervaring met het maken van een toetsenbord voor een 10-inch scherm. Het resultaat ziet er ‘expensive’ uit. Niets aan het toetsenbord voelt aan als goedkoop plastic.

Ook Engadget is enthousiast over het afneembare toetsenbord van de Prime. Het enige minpunt is het feit dat het nieuwe keyboard dock niet compatible is met de eerste Transformer. Positieve punten die Engadget aangeeft gaan voornamelijk over het formaat en het design. Het nieuwe keybaord dock is nog dunner dan zijn voorganger. Engadget merkt terecht op dat een dichtgeklapte Prime met toetsenbord nog altijd dunner is dan de gemiddelde netbook!

Ook handig is de volwaardige SD-kaart lezer die zich op de keyboard docking bevindt.

Camera Transformer Prime

In de review van Netbooknews wordt met behulp van een video de camera gedemonstreerd. In deze camera review van de Prime zie je foto’s die met deze ASUS Tablet zijn geschoten op de tablet zelf. Let op de kwaliteit van de foto’s bij het inzoomen. Indrukwekkend!

Eerder verscheen al een video op YouTube met daarin een review van de video-opname capaciteiten van de ASUS Transformer Prime. Kijk en huiver.

Ice Cream Sandwich op de Prime

In deze video, die eerder gepubliceerd werd, zie je een demonstratie van Android 4 (Ice Cream Sandwich) op de ASUS Eee Pad Transformer Prime.

Let op dat dit nog een preview model is van Ice Cream Sandwich. De uiteindelijke versie zal nog beter en soepeler moeten gaan werken.

Wil je meer weten over Ice Cream Sandwich? Lees dan het artikel: wat is Ice Cream Sandwich?

Hands-on review Transformer Prime

In deze video zie je een volledige hands-on review van de ASUS Transformer Prime door Netbooknews.com.

Interessante links

Specificaties ASUS Eee Pad Transformer
Specificaties ASUS Eee Pad Transformer Prime
Verschillen Transformer en Transformer Prime
ASUS Eee Pad Slider review van Tabletguide
ASUS Eee Pad Transformer review van Tabletguide
ASUS Eee Pad Transformer Prime review van Engadget
ASUS Eee Pad Transformer Prime review van Netbooknews

Als we de ASUS Transformer Prime in bezit krijgen zullen we uiteraard een review met video gaan maken met onze bevindingen. Houdt Tabletguide.nl in de gaten.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1280 x 800
  • Afmetingen 263 x 181 x 8.3
  • Processor NVIDIA Tegra 3 quad-core processor
  • Gewicht 586 gram
  • Opslagruimte 32 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

    • Geruchten gaan dat e-tailers in de VS de voorverkoop rond 8 of 9 december mogen starten, en dat de daadwerkelijke verkoop voor retailers en de uitlevering van e-tailers rond de 13e plaats mag vinden in de VS.

      De Prime zal waarschijnlijk pas (helaas) in januari in Europa te bewonderen zijn.

      Het zijn allemaal geruchten die we niet hebben kunnen verifiëren. Vandaar dat er geen artikel over geschreven is.

Reageer