ASUS: ‘Transformer Prime vanaf 6 januari te koop in Nederland’

2

Er is meer Transformer Prime nieuws. ASUS Benelux heeft tegenover Hardware.info laten weten dat de Transformer Prime vanaf 6 januari in Nederland te verkrijgen is. Dat is dus helaas na de feestdagen. In Taiwan, de thuisbasis van ASUS, kun je de Prime al vanaf 1 december kopen. We verwachten aanstaande woensdag een groot persevenement van ASUS waar de Prime officieel gepresenteerd zal worden. Sommige specificaties van de  ASUS Eee Pad Transformer Prime, zoals deze tablet-pc officieel heet, kenden we al. Zo weten we onder andere dat de Prime de eerste tablet is met een quad-core processor. Een slimme zet van NVIDIA en ASUS door deze nieuwe processor voor het eerst te plaatsen in de opvolger van een succesvol product, welke ook nog eens twee accu’s heeft. Wat een deze quad-core processor met de accu doet is namelijk nog niet bekend.

Wel is inmiddels de snelheid bekend geworden van deze NVIDIA-processor met de codenaam Kal El. Zo weet Tech2 de hand te leggen op een snelheidstest van de Transformer Prime. Deze nieuwe ASUS-tablet verbreekt daarmee alle records! Met een score van over de 10.000 punten is de ASUS Prime sneller dan alle andere smartphones en tablets die tot nu toe zijn gemeten.

De vergelijking hierboven is misschien een beetje flauw, vanwege de vergelijking met smartphones. Een andere vergelijking: de eerste Transformer mat een score van 7596.

Tabletguide.nl heeft tot nu toe de scores van alle tablets gemeten die het onder ogen kwam en daarbij zat de eerste versie van de Transformer in de top.

De ASUS Eee Pad Transformer TF201, zal in eerste instantie met Android 3.2 Honeycomb geleverd worden. ASUS heeft inmiddels beloofd dat de Transformer-modellen zo snel mogelijk worden geüpdate naar Ice Cream Sandwich (Android 4.0) zodra Google deze nieuwe Android-versie heeft uitgebracht.

Voor meer informatie over deze tablet verwijzen we je door naar de tablet-pagina van de ASUS Eee Pad Transformer Prime. Of bekijk de eerder gelekte foto’s. Helaas zullen we dus moeten wachten tot januari 2012 om van deze hybride tablet-pc te kunnen genieten.

Geruchten melden een prijs van 499 dollar, wat neer zal komen met 499 euro in Europa, maar dat kunnen we niet verifiëren.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1280 x 800
  • Afmetingen 263 x 181 x 8.3
  • Processor NVIDIA Tegra 3 quad-core processor
  • Gewicht 586 gram
  • Opslagruimte 32 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

Reageer