Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
11 november 2010

Nieuw: Dutch App Awards - De oscars voor apps

Zojuist is op het iPad event in Amsterdam bekend gemaakt dat in 2011 wordt gestart met de Dutch App Awards. Begin 2012 zal het eerste evenement plaatsvinden waar de winnaar van 2011 bekend wordt gemaakt.

Een samenwerkingsverband van onder andere Sanoma, Bright, SuperheroesCheesecake en De Volkskrant gaat een website opzetten waarop applicaties kunnen worden genomineerd. In principe kan elke applicatie genomineerd worden binnen enkele categoriën. Of dit alleen voor tablet applicaties of ook voor smartphone applicaties geldt is nog niet bekend.


Na de nominaties wordt een selectie gemaakt door een onafhankelijke jury. Op internet kan worden gestemd op de applicaties.

Deze Awards worden zowel met gejuich als met scepsis ontvangen. Tijdens het iPad event waren verschillende aanwezigen sceptisch vanwege de belangen die de partijen zelf hebben bij alle bijbehorende aandacht. Aan de andere kant is het natuurlijk goed dat zowel ontwikkelaars als opdrachtgevende bedrijven uitgedaagd worden om innovatieve applicaties te maken.

Meer info vind je later op www.dutchappawards.nl.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.