BlackBerry Playbook onder de $500,-

woensdag, november 10, 2010 om 11:21 door Bert

De BlackBerry Playbook van RIM gaat verkocht worden voor minder dan 500 dollar. Dit heeft co-CEO van RIM, Jim Balsillie, verteld in een interview. Hij vertelde dat de eerste BlackBerry tablet in het eerste kwartaal van 2011 verkocht zal gaan worden voor een prijs die kan concurreren met de Apple iPad. De goedkoopste versie van de Apple tablet wordt momenteel voor $499,- verkocht.

Dat RIM de aanval opent op Apple is niet verwonderlijk. Eerder verklaarde Steve Jobs, CEO bij Apple, alle 7-inch tablet “dead on arrival”. Volgens de Apple topman is 10 inch de minimale afmeting voor een tabletscherm. Alle kleinere apparaten zouden geen bestaansrecht hebben, zo vindt hij. Door de Playbook in hetzelfde segment te positioneren als de iPad, zet RIM alles op alles om met de BlackBerry Playbook het tegendeel te bewijzen.


RIM probeert zich te onderscheiden in de tablet markt door in zee te gaan met Adobe. Deze samenwerking heeft als resultaat dat de Playbook Adobe Air én Adobe Flash ondersteuning biedt. Dit terwijl Apple juist alle banden met Adobe heeft verbroken. Daarnaast kan de Playbook uiteraard leunen op applicaties en toepassingen die momenteel al op de BlackBerry smartphone aanwezig zijn, zoals diverse kantoortoepassingen voor mail, agenda en contactbeheer. De tablet zelf heeft geen toegang tot een 3G netwerk, maar door de tablet aan een BlackBerry telefoon te koppelen wordt dit wel mogelijk.

Deel dit artikel:

Reageer

Jouw avatar bij je comment? Upload je avatar naar Gravatar

Heb je een account? Inloggen


Poll

Wat is de ideale schermgrootte voor een tablet?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...

Laatste Forum Berichten

  • ram

    geplaatst in forum Stel jezelf voor  door oliver2011 over 20 januari 2011 in 9:39 AM

  • RTL gemist kijken op android tablet

    geplaatst in forum Tips en trucs voor Android  door avansteen over 16 januari 2011 in 2:00 PM

  • printer

    geplaatst in forum Vragen over Meego apps  door amgool over 8 januari 2011 in 3:39 PM

  • hoofdletters

    geplaatst in forum Vragen over Meego tablets  door amgool over 7 januari 2011 in 7:17 PM

  • CAPS LOCK gebruiken op de iPad

    geplaatst in forum Tips en trucs voor iPad  door Edwin over 4 januari 2011 in 12:56 PM

Archief