iOS5: De handleiding

1

Sinds vorige week is iOS5 te downloaden voor je iPad. Deze nieuwe versie van het Apple mobiele besturingssysteem brengt een hoop vernieuwingen naar je iPad of iPad 2. Het berichtencentrum, iMessage, Kiosk, Herinneringen en iCloud zijn voorbeelden van nieuwe functies. We geven je een overzicht van de vernieuwingen en bieden je de volledige handleiding van IOS5, waarmee je zelf al je vragen kunt beantwoorden.

Lees de volledige iOS5 handleiding.

Berichtencentrum iOS5

Berichtencentrum

De iPad geeft je diverse soorten notificaties, zoals nieuwe e-mails, tekstberichten, vriendschapsverzoeken of andere zogenaamde push-berichten. Al deze berichten zijn in iOS5 verzameld in het Berichtencentrum.Dit overzicht kun je tevoorschijn halen met een swipe van boven het scherm naar beneden.

iMessage

Apple heeft sinds iOS5 haar eigen direct messaging dienst, vergelijkbaar met Ping of WhatsApp. Via WiFi of 3G stuur je gratis berichten naar andere iOS gebruikers. De dienst ondersteunt naast tekst ook foto’s, video’s, contacten en locaties. Met groepsberichten stuur je een bericht direct naar meerdere mensen tegelijk.

Kiosk iOS 5Kiosk

Alle digitale abonnementen op kranten en tijdschriften worden vanaf iOS5 samengevoegd in de kiosk.Via een aparte sectie in de App Store kun je kranten en tijdschriften aanschaffen die vervolgens in je kiosk beschikbaar komen.

Herinneringen

Je maakt je eigen ‘to-do’ lijst in de herinneringen app. Per herinnering kun je een datum definiëren en locaties toevoegen. De herinneringen worden direct gesynchroniseerd met andere iOS apparaten, je agenda en eventueel ook met Outlook.

Twitter

De officiële Twitter app is al een tijdje beschikbaar voor iOS, maar met iOS5 wordt deze verder in het OS geïntegreerd. Twitter is beschikbaar vanuit Safari, de camera, YouTube en Google Maps.

iCloud

Door de integratie van iCloud is het eenvoudiger geworden om je bestanden online op te slaan.

Lees de volledige iOS5 handleiding.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

1 reactie

Reageer