Fable, de eerste tablet voor kinderen

0

Zoals elk succesvol elektronisch product heeft ook de tablet een speciale kindvriendelijke variant gekregen, de Fable van producent Isabella. Het bedrijf omschrijft het toestel als ’s werelds eerste draadloze kindertablet. Het 7-inch lcd touchscreen is verpakt in een robuuste huls en kan daarom tegen een stootje. Wanneer kinderen er mee aan de slag gaan, is dit natuurlijk geen overbodige luxe. De navigatie is volgens de producent gemakkelijk en aantrekkelijk voor kinderen door gebruik te maken van een innovatieve ‘carrousel interface’.

Isabella Fable - TabletGuide.nlHet apparaat is vooral bedoeld om te lezen, tekenen en spelletjes te spelen . Daarnaast kunnen er foto’s gedeeld worden en sociale netwerken zijn geïntegreerd. Vooral dit laatste lijkt een vreemde functie voor een kindertablet. Het apparaat heeft echter voldoende controle systemen aan boord die de ouders in staat stellen precies te weten wat het kind op het toestel uitspookt. Zo moeten gedeelde foto’s door de ouders online worden goedgekeurd.

Isabella gaat samenwerkingsverbanden aan met uitgevers om speciale content aan te bieden voor de Fable. Uiteraard zal dit kindvriendelijke content zijn in de vorm van educatieve spelletjes en boeken.

Of het apparaat de oceaan zal gaan oversteken is nog niet bekend. Ook de verkoopprijs is nog niet bekend. Wel is bekend dat de Isabella Fable halverwege 2011 verkrijgbaar zal zijn.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer