Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
8 september 2011

‘Volgende week eerste Windows 8 tablet’

Volgende week houdt Microsoft een BUILD conferentie in Anaheim, Californië. Windows 8 staat centraal op die conferentie. BUILD is een conferentie voor ontwikkelaars. Volgens de Koreaanse bron wil Microsoft een tablet presenteren waarop Windows 8 draait. Als klap op de vuurpijl, zo meldt de Koreaanse krant, krijgen alle aanwezigen een Windows 8 tablet cadeau.

Wanneer de tablet verkocht gaat worden is nog onduidelijk. Waarschijnlijk gaat het om een vroeg prototype van Windows 8.


Eerdere berichten meldden dat Windows 8 pas in de loop van 2012 op de markt zal verschijnen. Veel te laat, volgens veel analisten en andere kenners.

Samsung moet de Windows 8-tablet gaan maken. Verschillende bronnen melden dat Microsoft in samenwerking met Samsung een bestaande Android-tablet heeft omgebouwd naar Windows 8. Dit lijkt ons onwaarschijnlijk aangezien Samsung’s nieuwste tablets allemaal draaien op een Tegra 2 processor. Dat Windows 8 direct draait op zo’n mobiele chipset is misschien nog wat vroeg.

Een eerder gerucht meldde dat de opvolger van de populaire ASUS Eee Pad Transformer zal worden uitgerust met Windows 8.

Windows 8 moet het beste van Windows en het beste van Windows Phone 7 bij elkaar brengen. Bekijk in dit artikel de introductie van Windows 8. Hoe Windows 8 op tablets gaat werken lees je in deze beschrijving van Windows 8 tiles.

Bron: Yahoo

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.