KPN brengt Interactieve TV naar iPad

0

KPN breidt het Interactieve Televisie pakket uit met live TV op o.a. de iPad. Via de ‘vaste’ internetaansluiting gaat het bedrijf zo’n twintig zenders aanbieden, waaronder de populairste landelijke netten, zoals Nederland 1, 2 en 3, RTL en SBS. Later zal dit aanbod worden uitgebreid. Ook Programma Gemist zal deel uitmaken van dienst, alsmede de mogelijkheid films te huren via Videoland. De verschillende apparaten in huis kunnen onafhankelijk van elkaar content afspelen.

Helaas is de dienst niet beschikbaar via het mobiele netwerk. Verrassend is dat niet, na eerdere klachten van KPN over het toenemende datagebruik onder klanten. Als oplossing verhoogde het bedrijf de datakosten, waarmee mobiel video kijken voor KPN klanten een dure aangelegenheid is geworden.

De dienst is beschikbaar op een PC, laptop of via een gratis iPad applicatie. De functionaliteit per apparaat is echter niet hetzelfde. Het is via de iPad app bijvoorbeeld niet mogelijk om films te huren of eerder opgenomen programma’s terug te kijken. Waarschijnlijk komt dat door beperkingen in de reglementen van Apple.

In eerste instantie zal de iPad de enige tablet zijn waarop de dienst kan worden aangeboden. KPN geeft aan in de toekomst de dienst ook op Android toestellen te willen aanbieden. Uiteindelijk moet een HTML5 versie van de software de dienst op zoveel mogelijk apparaten beschikbaar maken.

Wil je meer opties hebben om tv te kijken op je tablet? Lees dan het artikel tv kijken op je tablet.

Bron: NU.nl

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 9.7 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 1024 x 768
  • Afmetingen 241.2 x 185.7 x 8.8
  • Processor Apple A5 (dual-core) 32-bit
  • Gewicht 613 gram
  • Opslagruimte 16 / 32 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer