Gebruiker:
Wachtwoord:
Inschrijven
Inloggen
TabletGuide.nl

BREAKING: Rechter verbiedt verkoop Samsung Galaxy Tab 10.1 in Europa

| 2 reacties

De rechtzaken die Apple de laatste tijd aanspant tegen Samsung lijken zijn vruchten af te werpen voor het Amerikaanse bedrijf. Nadat eerder een Australische rechter de import van Galaxy-modellen verbood, heeft een Duitse rechter vandaag geoordeeld dat Samsung geen Galaxy-modellen mag verkopen in de EU, behalve in Nederland. De Samsung Galaxy Tab 10.1 stond juist klaar om gereleased te worden.

Apple heeft Samsung onder andere in Duitsland aangeklaagd wegens schending van verschillende patenten bij de Samsung Galaxy S-smartphones en de Samsung Galaxy Tab-serie. De Galaxy S-telefoons zijn momenteel een van de meest populaire telefoons in Nederland. De Galaxy Tab 10.1v is al populair en de Galaxy Tab 10.1 zal dat ongetwijfeld worden. De introductie van het laatste model, de 10.1, staat volgens geruchten deze maand gepland.


Dat een Duitse rechter het verbod uitspreekt over ‘heel de EU behalve Nederland’ is vreemd. We hebben geen idee in hoeverre een Duitse rechter bevoegd is om deze maatregel op te leggen in landen buiten Duitsland. Waarom Nederland buiten het verbod valt is ook onduidelijk.

Wat wel duidelijk is, is dat op woensdag en donderdag zittingen zijn gepland voor een rechtzaak in Nederland. Een bron in Den Haag heeft een kort geding van Apple tegen Samsung vandaag bevestigd.

Naast de vraag of een Duitse rechter bevoegd is om een verkoopverbod op te leggen in andere Europese landen, is het nog onduidelijk of een Nederlandse rechtbank hetzelfde oordeel zal vellen.

Het is jammer dat deze twee bedrijven elkaar beconcurreren in de rechtzaal. De bedrijven kunnen dit gevecht beter op de smartphone-  en tabletmarkt  uitvoeren.

Het zou Apple sieren als het bedrijf zich niet zo snel bedreigd voelt wanneer een concurrerend product op de markt verschijnt. Een gang naar de rechtbank is misschien snel gemaakt, zeker in Amerika, maar behalve een financiële compensatie valt daar weinig te halen. Aan cash geld heeft Apple geen gebrek.

Het kopieergedrag onder producenten is niet nieuw. Microsoft en Apple kijken al jaren naar elkaars innovaties om het eigen product beter te maken. Ook de patenten die daarbij komen kijken worden meestal vriendelijke onderling afgekocht. Waarom Apple nu de strijd aangaat met Samsung is niet duidelijk. We verwachten dat het te maken heeft met de bedreiging die Samsung’s 10.1 tab vormt voor de iPad 2.

Google hoor je ook niet klagen als bij de introductie van een nieuwe release van iOS, in dit geval iOS 5, het merendeel van de nieuwe features vrijwel identiek is aan al bestaande features uit bijvoorbeeld Android en BlackBerry’s QNX software.

De introductie van de Samsung Galaxy Tab 10.1 in Europa komt hierdoor op losse schroeven te staan.

Bron: Businessinsider via Nu.nl

Auteur: Leon

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten. E-mail | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google Profile

Prijzen Samsung Galaxy Tab 10.1

Prijs:       € 478.3
Prijs:       € 551
Prijs:       € 583.73
Prijs:       € 598


2 reacties

  1. Ik vind het jammer dat de concurrentiestrijd zo hard gespeelt wordt. Iedere producent heeft een eigen achterban. Ik zou zelf nooit iets van Apple kopen, en ben blij dat Samsung een goed alternatief biedt. Ik gebruik de Galaxy Tab 10.1 nu bijna 2maand (heb hem vanuit de VS laten komen), en ik zou niet anders meer willen. Ik hoop dat de rechters hun verstand gaan gebruiken en de beide partijen terug naar het gesprek met elkaar sturen!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*